DSMU-WEBINAR: Fra KAOS til STRUKTUR – Uddannelse i en kirurgisk hverdag

Oplæg ved Charlotte Buchard Nørager, Cheflæge Mave- og Tarmkirurgisk afdeling Skejby Universitetshospital

Har du nogensinde prøvet at være lige ved at gå med kirurgen på toilettet – bare for at sikre, at vedkommende ikke lige pludselig er væk? Det er vi helt sikkert mange der har! Kirurgernes hverdag foregår mange forskellige steder – på røntgen til konference, på afdelingen til stuegang, på operationsgangen til operation, tilbage på afdelingen for at afslutte stuegang, i ambulatoriet for der er der lige en patient, der skal snakkes med om morgendagens operation, til møde i bookingenheden for at planlægge fremadrettede operationer, til MDT og sluttelig på kontoret for at gennemgå visitationer og egne opgaver fra sekretærerne, der oftest haster… så hvordan skal man lige få tid til at lære de nye kirurger godt op?

Det havde cheflæge på Mave-Tarm Kirurgisk afdeling, Århus Universitetshospital, Charlotte Buchard Nørager et bud på. Charlotte tager os med på den udviklingsrejse afdelingen gennemgik da hun som tidligere uddannelsesansvarlig overlæge fik vendt skuden i en travl klinisk hverdag og fik Mave-Tarm Kirurgisk afdeling til at gå fra kaos til struktur.

Se eller gense webinaret nedenfor (OBS webmaster fik lige trykket ‘record’ et minut for sent derfor starter video lidt abrupt, men I får stadig det hele med – vi beklager meget)